post

Realacja z realizacji projektu w ramach programu „NOWEFIO- lubuskie lokalnie” – dotyczy realizacji trzech wyjazdów integracyjnych wraz z warsztatami z zakresu intensywnej komunikacji interpersonalnej, aktywacji społecznej i sportowej, połączonej z aspektem turystyki – krajoznawczej rejonu województwa lubuskiego w ramach działalności na rzecz integracji i reintegracji zawodowej i społecznej osób zagrożonych wykluczeniem społecznym. Projekt kierowany do grupy docelowej beneficjentów Fundacji Dom Ojca, która prowadzi Dom Readaptacji Społecznej DOM OJCA z zakwaterowaniem dla mężczyzn z trudną przeszłością w Brodach koło Sulechowa.

6 SIERPNIA – Spływ Kajakowy „Święty Wojciech” rzeką Obra! – 8 km trasy.

Start w Obrzycy „Nad Obrą”. Kompletowanie załogi i po udzieleniu instruktarzu – wiosłujemy!!! Spływ kajakowy ekipy chłopaków z DOMU OJCA rzeką Obra – 8 km trasy

27 SIERPNIA – Spływ Kajakowy- Lubrza „MARTINEZ”, stanica wodna odcinek Lubrza – Gościkowo, przez jezioro Paklicko Wielkie – 14 km trasy!

Spływ kajakowy ekipy chłopaków z DOMU OJCA i przyjaciele rzeką Paklica – 14 km trasy. Szklak wiódł przez jezioro Lubrza Mała, dalej rzeką Paklica do Jeziora Paklicko Wielkie, następnie rzeką przez szlak dzikiej przyrody, zwalone przez bobry drzewa – rezerwat leśny Dębowy Ostrów. Spływ kończył się przy murach zabytkowego klasztoru w Gościkowi-Paradyżu.

10 WRZEŚNIA – Pętla Boryszyńska. Zwiedzanie budowli ogromnych fortyfikacji tworzących Międzyrzecki Rejon Umocniony (MRU)

Długa trasa 2,5 godziny z przewodnikiem. Pętla Boryszyńska. Zwiedzanie budowli ogromnych fortyfikacji tworzących Międzyrzecki Rejon Umocniony (MRU). Oprócz zwiedzania schronów bojowych (bunkry) zagłębienie się w tajemniczy podziemny świat składający się z dworców, koszarów, maszynowni i warsztatów.

… i wspólne warsztaty: realizacja zadań/gier grupowych ukierunkowanych na budowanie zespołu i komunikację w grupie; wspólna praca nad zadaniem; odgrywanie ról; intensywną komunikacja interpersonalna, asertywność. Rozmowy w temacie wartości – relacja terapeutyczna.

DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE!!!